Δύναμη μας η Αλληλεγγύη γιατί η "Στάση μας αλλάζει τον Βύρωνα"

Συνδημότες/σες, 

Εμείς που με πολλούς άλλους εθελοντές αλλά και εκατοντάδες δημότες - που προσφέρουν απλόχερα τρόφιμα και άλλα είδη στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη - μέσω της δραστηριοποίησης μας στο «Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα» πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα». Ο λόγος αυτής της επιλογής μας είναι σχεδόν συνυφασμένος με τους λόγους που μας οδήγησαν να προσφέρουμε εθελοντικά τις δυνάμεις μας στην συγκρότηση του Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα.

Στη χώρα η εφαρμογή των μνημονίων από κυβερνήσεις που δεν ενδιαφέρονται αν ο μισός πληθυσμός θα ζήσει ή θα πεθάνει, νιώσαμε ότι ήμασταν μπροστά σε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Σήμερα αυτή η κρίση επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.Έχουμε ανθρώπους με ονοματεπώνυμα που έχασαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις δουλειές και τις αποταμιεύσεις τους, τους έπνιξαν τα δάνεια και οι υποχρεώσεις και κατέληξαν να μην μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειες τους.

Νιώσαμε και νιώθουμε ότι αν σήμερα δεν απλώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο η απόγνωση και ο θυμός θα οδηγήσουν σε μια κοινωνική διάλυση χωρίς προηγούμενο. Θεωρούμε ότι οι δυο Ελλάδες που συγκρούονται σήμερα -αυτή της βαρβαρότητας και των αριθμών και η άλλη των ανθρώπων και της αξιοπρέπειας- θα κρίνουν το μέλλον της χώρας και επιλέγουμε να είμαστε πρωταγωνιστές.

Αισθανόμαστε σε ένα βαθμό δικαιωμένοι για τις επιλογές μας γιατί σε όλη τη χώρα αλλά και στον Βύρωνα έχουν αναγκαστεί όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να μιλήσουν για την κοινωνική αλληλεγγύη και την βοήθεια που πρέπει να δοθεί  σε όσους έχουν ανάγκη. Μας στεναχωρεί που η συζήτηση αυτή γίνεται προεκλογικά και για αυτό δεν είναι καθόλου πειστική. Δεν έχουν καταλάβει οι πολιτικοί «πραματευτάδες» κάθε είδους ότι τα «θα» και οι υποσχέσεις πέθαναν. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν και με άμεσο, δημοκρατικό τρόπο προσφέρουν χρόνο και ενέργεια για να χτίσουμε αυτά τα νέα παραδείγματα κοινωνικής αλληλεγγύης χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Επιλέγουμε να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της «Στάση Βύρωνα»:

  • γιατί μας φιλοξένησε στο χώρο της πολλούς μήνες.
  • γιατί ο επικεφαλής της Άκης Κατωπόδης συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του δικτύου.
  • γιατί η «Στάση Βύρωνα» έφερε το θέμα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • γιατί γνωρίζουμε ότι οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι δήμαρχοι  που προέρχονται από την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση των ανθρώπων και δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις κατά την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι», άλλωστε αν το εννοούσαν κάποια πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχαν πάρει τόσα χρόνια.
  • γιατί με νέα δημοτική αρχή τη «Στάση Βύρωνα» θα αλλάξουν οι προτεραιότητες προς όφελος των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων. 

Καλούμε τους Βυρωνιώτες/σες να στηρίξουν την Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» γιατί μπορεί να ενώσει όλες τις ενεργές δυνάμεις του Βύρωνα χωρίς διακρίσεις για μια πόλη πραγματικά με ανθρώπινο πρόσωπο. 

Οι υποψήφιοι/ες δημοτικοί σύμβουλοι μέλη του "Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα"

Μανωλά Μάτα

Μουταυτσίδου Ματίνα

Ξυνιδάκης Μάρκος

Σταυροπούλου Αντωνία

Σχίζας Βασίλης

Υφάντη Χρύσα