Θεοδώρα (Ντόρα) Μπαντή

Εθελόντρια για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών εργάστηκα ως καθηγήτρια Γαλλικών και μεταφράστρια στον ιδιωτικό τομέα.

Τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια δραστηριοποιούμαι εθελοντικά με την διάσωση, την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων έχοντας ως απώτερο σκοπό την εξεύρεση υιοθεσιών για κεινα ώστε να μην παραμένουν στους αφιλόξενους δρόμους της πόλης είτε σε κάποιο καταφύγιο για την υπόλοιπη ζωή τους.
 
Η ενασχόληση μου είναι σε καθημερινή βάση και απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο αλλά με αποζημιώνει να βλέπω τετράποδα που βρήκα τραυματισμένα, φοβισμένα, κακοποιημένα από συνάνθρωπους μας, να ζουν πλέον ασφαλή σε μια οικογένεια, ως ισότιμα μελή της. Η διάσωση αδέσποτων ζωών δεν είναι εύκολη γι' αυτό συνεργάζομαι με επαγγελματίες εκπαιδευτές και με κτηνιάτρους.
 
Έχω συμμετάσχει σε πολλές δράσεις - καμπανιές για την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στους τετράποδους αδέσποτους φίλους μου καθώς και ότι αφορά τις υποχρεώσεις ιδιοκτήτων κατοικίδιων ελπίζοντας έτσι η συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα να αλλάξει προς το καλύτερο.
 
Δεν θα μπορούσα λοιπόν παρά να συμμετάσχω σε μια παράταξη που ήδη έχει δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της στα αδέσποτα ταλαίπωρα τετράποδα του Δήμου μας.
 
Όραμα μου μια πόλη καθαρή, ανθρώπινη, με περισσότερους υπεύθυνους ιδιοκτήτες ζώων, που θα σέβονται τους συμπολίτες τους, το περιβάλλον και δεν θα εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους Γιατί και αυτά έχουν ψυχή..