Δήμητρα Ζωντήρου

Δικηγόρος

Γεννήθηκε στο Βύρωνα από δημοκράτες γονείς.

Διαμορφώθηκε κοινωνικά και πολιτικά από τις έντονες αναφορές του προοδευτικού οικογενειακού της περιβάλλοντος, στους αγώνες  της εθνικής αντίστασης κατά τις περιόδους της κατοχής και του αντιδικτατορικού αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου μέλη της οικογένειας της, είχαν αναπτύξει πολιτική δράση.

Σπούδασε στα σχολεία του Βύρωνα και της Καισαριανής και ακολούθησε ακαδημαϊκή πορεία φοιτώντας στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, είχε ενεργό ρόλο τόσο στα μαθητικά όσο και στα φοιτητικά κινήματα, λαμβάνοντας μέρος στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις. Συμμετείχε στους φοιτητικούς αγώνες για την κατάργηση του νόμου 815.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ασκεί επί τριάντα (30) συνεχή χρόνια μαχόμενη δικηγορία, έχοντας ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα του δικαίου, με εξειδίκευση στο αστικό δίκαιο και ιδιαίτερα στο δίκαιο αποζημιώσεων.

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος την περίοδο 1995-1998, κομίζοντας κατά τη διάρκεια της θητείας της ικανή εμπειρία στα θέματα παιδείας και πολιτισμού.

Συστατρεύεται με τη παράταξη του Δήμαρχου, Άκη Κατωπόδη στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μάιου επειδή είναι εμφανή τα αποτελέσματα της χρηστής, έντιμης και αποτελεσματικής διοίκησης του Δήμου σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα της οικονομικής ανασυγκρότησης του.

Στην ολοκλήρωση της αναβάθμισης της πόλης μας, θα συμβάλει με τη μακρόχρονη εμπειρία, που έχει ήδη αποκομίσει στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, στην οποία προτίθεται να καταθέσει την 30χρονη γνώση της σχετικά με την εφαρμογή και απονομή του δικαίου.