Δήλωση του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη για την αναίτια επίθεση της ομάδας «ΔΕΛΤΑ»

Αναίτια επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη Λαμπηδόνα στο άλσος της Αγ. Τρίδος, σε διαδηλωτές μετά την ολοκλήρωση της αντιφασιστικής πορείας για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας μνήμης. Επίθεση δέχθηκε και ο δήμαρχος της πόλης, Άκης Κατωπόδης.

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Βύρωνα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα και μουσικού Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Στη μαζικότατη και ειρηνική αυτή πορεία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μαζικοί και πολιτικοί φορείς, πολιτικές οργανώσεις νεολαίων και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μετά το τέλος της πορείας υπήρχε προγραμματισμένη συναυλία στον αύλιο χώρο της Λαμπηδόνας.

Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, δίχως αφορμή και με προκλητικό τρόπο, αστυνομικοί της ομάδας "ΔΕΛΤΑ", έξω από το Άλσος της Αγίας Τριάδας, προχώρησαν σε τρεις (3) προσαγωγές (ανάμεσα σε αυτές και ενός πρόεδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων!). Στις έντονες αλλά κόσμιες διαμαρτυρίες  τόσο εκ μέρους μου όσο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους και παρευρισκόμενους πολίτες, η απάντηση από την πλευρά των αστυνομικών ήταν ρίψη οκτώ (8) χειροβομβίδων κρότου-λάμψης επί της οδού Κωνσταντιλιέρη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μου στο χέρι και στο πόδι από μία χειροβομβίδα που προσέκρουσε πάνω μου πριν την πτώση της στο έδαφος. Επίσης, τραυματίστηκαν και άλλες δύο παρευρισκόμενες.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησα παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα επί της οδού Αγ. Δημητρίου ζητώντας την άμεση αντίδραση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ προσωπικά όσο και σύσσωμη η δημοτική ομάδα της Στάσης Βύρωνα ως νέα δημοτική αρχή, δηλώνουμε ακλόνητοι στην πεποίθησή μας ότι στον Βύρωνα της Προσφυγιάς και της Αντίστασης, ο φασισμός, σε οποιαδήποτε μορφή, δεν θα βρει χώρο να φωλιάσει.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης

 

ΥΓ: Στην ενότητα video μπορείτε να δείτε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή Zona Rosa την επικοινωνία με τον Δήμαρχο ο οποίος κατήγγειλε την συμπεριφορά της αστυνομίας.