Χάρης Γιουλάτος

Σκηνοθέτης - Σεναριογράφος, Καθηγητής

Γεννήθηκε το 1987  στην Αθήνα.

Είμαι Πτυχιούχος ‘Certificate’ του τμήματος ‘Film & Television Studies’ στο New York College, καθώς και Πτυχιούχος ‘Bachelor Of Arts’ του τμήματος ‘Film Studies’ στο University Of Greenwich.

Έχω επίσημες συμμετοχές σε φεστιβάλ ώς σκηνοθέτης – σεναριογράφος με αρκετές ταινίες.

Τον Μάρτιο του 2011 η μικρού μήκους ταινία μου ‘Keep Dreaming’ απέσπασε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ ‘Your Keep Walking Film’ στην Αθήνα, χαρίζοντας του την υποτροφία για το τμήμα ‘Bachelor Of Arts’ του University of Greenwich.

Το 2013 η μικρού μήκους ταινία μου ‘BUTTERFLY’ βραβεύεται ως καλύτερη ταινία στο φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στην Λευκάδα, ενώ στο 2ο Φεστιβάλ Βαλκανικών ταινιών – Altcine, αποσπά το 3ο βραβείο κοινού.

Το 2014 γίνομαι αρθρογράφος στην Marathon Press (τοπική εφημερίδα Ν. Μάκρης – Μαραθώνα).

Το 2015 σκηνοθετώ την τρίτη του παράσταση ‘Ανθρωποφύλακες’ βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Περικλή Κοροβέση γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία μέχρι και το 2016.

Το 2016 γράφω το πρώτο μου κόμικ και ξεκινάω να διδάσκω Σκηνοθεσία και Σενάριο στη σχολή Ορνεράκη, ενώ το 2017 σκηνοθετώ τη νέα μου μικρού μήκους ταινία (Ντοκυμαντέρ) ‘Η Μέθοδος,’ η οποία κερδίζει, στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας, το βραβείο καλύτερου Ντοκυμαντέρ.

Το 2018 σκηνοθετώ το ντοκιμαντέρ 'ΣτηΣκιά των Βράχων' το οποία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Επίσης το 2018 γράφω και σκηνοθετώ επεισόδιο για εκπομπή της ΕΡΤ και για το κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ.

Την ίδια χρονιά μπαίνω στο χώρο της διαφήμισης και μέχρι στιγμής σκηνοθετώ 7 Βίντεο.