Ανοιχτή επιστολή των "Πολιτών του Βύρωνα" στο κ. Χαρδαλιά

Φτάνει πια

Έως που θα φτάσει η αδιαφορία της δημοτικής τοπικής εξουσίας

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά.

Κοινοποίηση:  Γ. Γραμματέα Δήμου Βύρωνα, Δημοτικές Παρατάξεις, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα.

      Είναι γνωστά  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά  οι  πεζοί και ιδιαίτερα τα  ΑΜΕΑ κατά την διέλευσή τους  από πολλά πεζοδρόμια της πόλης. Τα κάθε λογής εμπόδια, η παράνομη στάθμευση, οι ακαθαρσίες ζώων   και γενικότερα η αυθαίρετη χρήση και  κατάληψη των δημοτικών δημόσιων χώρων στη πόλη συνιστούν  καθημερινή εικόνα για όλους μας.

      Με την επιστολή αυτή θέλουμε να επισημάνουμε  ιδιαιτέρως   και να επιμείνουμε  στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει, εδώ και τουλάχιστο έναν χρόνο, στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Π. Τσαλδάρη. Στο σημείο αυτό  εξαιτίας της πιθανής κατάρρευσης του παλαιού προσφυγικού έχει τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του κτηρίου.

      Ο τρόπος με τον οποίο έχει τοποθετηθεί η περίφραξη έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη κατάληψη του πεζοδρομίου και οι πεζοί να εξαναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα επί της οδού Χρ. Σμύρνης  και επί της οδού Π. Τσαλδάρη, στον πιο πολυσύχναστο από αυτοκίνητα και πεζούς δρόμο της πόλης. Να επισημάνουμε ότι απέναντι από το προσφυγικό βρίσκεται ο ΟΑΕΔ, κάτι που κάνει το σημείο ακόμη πιο επικίνδυνο εξ αιτίας των πολλών πολιτών που επισκέπτονται καθημερινά την υπηρεσία.

      Επειδή, για όσα αναφέραμε, μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκληθεί  ατύχημα και να θρηνήσουμε θύματα, ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ο ασφαλής τρόπος διέλευσης των πεζών από το συγκεκριμένο σημείο.

      Θα θέλαμε επίσης να αναφέρουμε, όπως αρκετοί συμπολίτες μας το επισημαίνουν, ότι την προεκλογική περίοδο, έχουν πληθύνει τα φαινόμενα αυθαίρετης κατάληψης δημοτικών δημόσιων χώρων, ιδιαίτερα από επιχειρήσεις εστίασης. Οι επιχειρήσεις αυτές επεκτείνουν ημέρα με την ημέρα όχι μόνο τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά ορισμένες τοποθετούν ακόμη ζαρντινιέρες ή άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα καταλαμβάνοντας και θέσεις στάθμευσης.

      Επειδή τα ζητήματα αυτά έχουν προφορικά αναφερθεί σε αρκετούς παράγοντες της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης και δεν έχουμε μέχρι σήμερα διαπιστώσει κάποιο αποτέλεσμα, επιλεγούμε ως συλλογικότητα που κινείται στην πόλη και ενστερνίζεται τα προβλήματα των πολιτών, να σας στείλουμε την ανοικτή αυτή επιστολή περιμένοντας άμεσα τις δικές σας ενέργειες.

Για επικοινωνία e-mail : politestouvirona@gmail.com           Βύρωνας 5 Μαΐου 2014                                                                                                              

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ