Ανδρεαδάκη Αναστασία

Ανδρεαδάκη Αναστασία

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και από τα σχολικά της χρόνια εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Η ευαισθησία της για τους αποκλεισμένους ανθρώπους, για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη, για το αστικό και το φυσικό περιβάλλον ήταν ο λόγος που την ώθησε από τα πιο νεανικά της χρόνια στην καθημερινή -και αδιάκοπη μέχρι σήμερα- κοινωνική και πολιτική δράση.

 

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών κατά του Ρατσισμού, του δικτύου Μεσόγειος SOS, της Επιτροπής κατά του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Λόρδος Βύρωνας. Βουλευτής Β΄Πειραιά το 1990 με τους «Οικολόγους Εναλλακτικούς»
Υποψήφια με τον ΣΥΝ το 1996 στη Β΄Αθήνας

Νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά το 1998 με το Συνασπιμό Πολιτών – Πράσινη Πρόταση

Για την Αναστασία Ανδρεαδάκη η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο δήμος είναι το πεδίο όπου η δημοκρατία μπορεί να πάρει το πιο ουσιαστικό της περιεχόμενο με την συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν την καθημερινή τους ζωή, αλλά και ο χώρος που βρίσκει την καλύτερη εφαρμογή η οικολογική αντίληψη που ζητάει «να σκεφτόμαστε παγκόσμια και να δρούμε τοπικά»