Ανακοίνωση της νέας δημοτικής αρχής για τον 3o παιδικό σταθμό (Γρανικού και Ζακύνθου)

Βύρωνας 29 Αυγούστου 2014

Ως νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε, κυρίως τους γονείς που θα φέρουν τα παιδιά τους την Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη, σχετικά με τον παιδικό σταθμό στη συμβολή των οδών Γρανικού και Ζακύνθου που «εγκαινιάζεται» την Παρασκευή 29 Αυγούστου, τα εξής:

  • Καίριες ελλείψεις, όπως η έλλειψη πολεοδομικής άδειας και πυρασφάλειας (!), δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του. Συνεπώς, ο εν λόγω παιδικός σταθμός, για λόγους -πάνω απ' όλα- ασφάλειας των παιδιών, ΔΕΝ θα μπορέσει να λειτουργήσει αμέσως.
  • Είχαμε επισημάνει εγκαίρως πως τα εγκαίνια που γίνονται από την απερχόμενη δημοτική αρχή δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο παρά μια επικοινωνιακή φιέστα και όχι εγκαίνια ουσιαστικής λειτουργίας του παιδικού σταθμού. Έτσι, δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους ενδιαφερόμενους γονείς, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την καθημερινότητά τους.
  • Αποδείχθηκε σωστή η επιμονή μας να παραμείνει σε λειτουργία ο μέχρι πρότινος ανοιχτός παιδικός σταθμός στην οδό Μίνωος (Αναπηρικά), ο οποίος θα έλυνε το πρόβλημα που δημιουργείται τώρα.

Παρόλα αυτά, ως νέα δημοτική αρχή, αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας (όπως πολύ σύντομα θα φανεί σε όλα τα επίπεδα) και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το παν για να τεθεί σε λειτουργία ο –ιδιόκτητος και σύγχρονος κατά τ΄ άλλα- παιδικός σταθμός το ταχύτερο δυνατόν ώστε να εξυπηρετήσουμε, πάνω από όλα με ασφάλεια, τα παιδιά των συνδημοτών/ισσών μας που τον έχουν ανάγκη.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άκης Κατωπόδης

Η Δημοτική Ομάδα της "Στάσης Βύρωνα"