Ανακοίνωση για τους δημόσιους χώρους και την πλατεία του Αγ. Λαζάρου

Μετά την κατάθεση των απόψεών του για την άσκηση «κοινωνικής πολιτικής με ISO», στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλιφραγκή, να επεκτείνει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες και στο εκκλησάκι του Αγίου Λαζάρου.

Ας δούμε όμως τα γεγονότα.

Η κ Αλιφραγκή έφερε το αίτημα της, για κατασκευή στεγάστρου, στο πεζοδρόμιο απέναντι από το ψητοπωλείο της και δίπλα στην  ιστορική εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου, στις 31/10/2013, η οποία και το απέρριψε.

Επανέφερε το αίτημα μετά από λίγες ημέρες, στις 12/11/2013, με εξώδικη διαδικασία, στην "Επιτροπή Ποιότητας Ζωής", η οποία το δέχτηκε (με την αρνητική ψήφο του επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» κ. Κατωπόδη και τη λευκή ψήφο, για θρησκευτικούς λόγους, της κ. Αδαμοπούλου, μέλος της παράταξης του Δημάρχου), και το παρέπεμψε ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως μετά από «επικοινωνία με το Θεό» - κατά την έκφραση του κ. Χαρδαλιά - ο Δήμαρχος απέσυρε το αίτημα και το επανέφερε, ο ίδιος, στο Δημ. Συμβούλιο της 12/12/2013, στο οποίο υπερψηφίστηκε από την παράταξη του, την κ. Χίνη και τον κ. Χαλικιά, μέλη τη παράταξης «Βύρωνας Καθαρή Επιλογή».

Αρνητικά ψήφισαν οι Δημ. Σύμβουλοι των παρατάξεων  «Στάση Βύρωνα», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Δύναμη - Ελπίδα»  και «Αριστερή Παρέμβαση». Να σημειώσουμε ότι αρκετοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου ψήφισαν θετικά με επιφύλαξη.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για τη στάση της πλειοψηφίας και την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή πλήττει το κύρος και το θεσμό του Δημ. Συμβουλίου, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για καταπάτηση δημόσιων χώρων, δημιουργεί ανισότητες και αδικίες μεταξύ των επιχειρηματιών, με κίνδυνο την περαιτέρω επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και επιβάρυνση της ήδη παραφορτωμένης πλατείας του Αγ. Λαζάρου.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» δεν έχει κανένα πρόβλημα με την επιχειρηματική δραστηριότητα στο Δήμο μας, στο βαθμό που οι επιχειρήσεις σέβονται το δημόσιο χώρο και τον κανονισμό για τα τραπεζοκαθίσματα.

Πιστεύει ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά οφείλει και να το δείχνει» και με αυτό το δεδομένο θεωρεί ότι οι Δημοτικοί Άρχοντες, οφείλουν να δίνουν πρώτοι αυτοί το παράδειγμα.

Στην πλατεία του Αγ. Λαζάρου, η επιχείρηση της κ. Αλιφραγκή είχε ήδη κλείσει το πεζοδρόμιο (δείτε και το σχετικό φωτογραφικό υλικό) κι αυτό δεν την τιμά.