Ανακοίνωση για το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στον Βύρωνα.

Η Στάση Βύρωνα χαιρετίζει τη δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων του Βύρωνα και των γιατρών έξω από το κατάστημα του ΕΟΠΥΥ Μεταμόρφωσης (Ρούμελης) ενάντια στο κλείσιμο τους τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και τις μέρες που ακολούθησαν.

Εκφράζουμε την οργή μας για την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου να βάλει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ, ενέργεια που αφήνει τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πετά το προσωπικό του φορέα στο δρόμο. Σήμερα με το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει πια πρωτοβάθμια περίθαλψη και 8.500 εργαζόμενοι απολύονται.

Ο ανεκδιήγητος κ. Γεωργιάδης θερμός φίλος της δημοτικής αρχής -θυμίζουμε ότι έχει έρθει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δυο φορές στο Βύρωνα- μετατρέπει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα. Οι ασφαλισμένοι πολίτες από εδώ κι εμπρός θα παραπέμπονται πλέον στον ιδιωτικό τομέα όπου κυριαρχούν τα μεγάλα συμφέροντα που λιμαίνονται το χώρο της υγείας.

Η παρέμβαση των δημοτών ξύπνησε από το λήθαργο και την Δημοτική Αρχή και τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής κ. Γώγο να παραστούν σε αυτή την δυναμική διαμαρτυρία. Βλέπετε έχουμε δημοτικές εκλογές σε λίγους μήνες.

Οι προειδοποιήσεις υπήρχαν τόσο από τον «Συμπαραστάτη  του Δημότη και της Επιχείρησης» όσο και από τη Στάση Βύρωνα σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο να προβούμε σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και να σταθεί η πόλη ενωμένη απέναντι στις κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν την υγεία.

Αντί για αυτό η Δημοτική Αρχή έριχνε στάχτη στα μάτια τόσο στη κοινωνία του Βύρωνα ότι δεν τρέχει τίποτα και ο Υπουργός έχει δεσμευτεί, όσο και στους γιατρούς που τυγχάνει να είναι συνάδελφοι του κ. Γώγου και περίπου έλεγε ότι ο συνδικαλισμός τους φταίει για την κατάσταση της υγείας και έκοβε βασιλόπιτες με τον Γεωργιάδη την ώρα της απεργίας των γιατρών. Ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Γώγος έχουν βρει την διάδοχη κατάσταση  με την νέα μόδα που είναι και χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ, τα ΚΕΠ Υγείας.

Δεν σας πιστεύουμε και δεν σας εμπιστευόμαστε πια.

Ήρθε η ώρα να πούμε «Ως εδώ»!

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βύρωνα, τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς  να προσέλθουν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 15:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συναποφασίσουμε τη περαιτέρω στάση μας.

Για την Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"

Άκης Κατωπόδης, επικεφαλής,  

Ελένη Βασιλοπούλου, δημοτικός σύμβουλος