«Αλλαγή σελίδας στο Δήμο Βύρωνα»

Στην τελετή της ορκωμοσίας των 41 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα παραβρέθηκαν, οι : Νίκος Ρογκάκος τ.Δήμαρχος, Νίκος Χαρδαλιάς τ. Δήμαρχος, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Αυλωνίτου Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ερμίνα Κυπριανίδου Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ», Σπύρος Τζόκας Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ», Παναγιώτης Πατσαβός Περιφερειακός Σύμβουλος «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ», Πόπη Σταυροπούλου Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ», Γιώργος Κοντόσταυλος Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Παναγιωτόπουλος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων, Στυλιανός Ελληνιάδης Δημοσιογράφος ΚΟΚΚΙΝΟ, μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, οι τέως δημοτικοί σύμβουλοι Κατίνα Ζούκα, Μάρω Αδαμοπούλου, Ηλίας Βαλμάς, Χριστόφορος Χαλικιάς , Ευάγγελος Μακράκης, ο κ. Πάνος Τριαγάζης πρόεδρος του συλλόγου «Λόρδου Μπάυρον», οι κκ Μιχάλης Αγγελής Εθελοντής Πυροφύλακας, Γιάννης Δημητριάδης Τοπικός ΄Εφορος Προσκόπων, Νίκη Τηλιακού Πρόεδρος Οδηγών ΚΑΡΕΑ, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, κοινωνικών συλλογικοτήτων και πλήθος συνδημοτών και συνδημοτισσών μας.

Ο νέος Δήμαρχος ανέγνωσε το κείμενο του πολιτικού όρκου των δημοτικών συμβούλων και ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος. Στη συνέχεια, ο κ. Κατωπόδης απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό με τις βασικές αρχές της νέας δημοτικής αρχής στην οποία ανέφερε ότι «αναλαμβάνουμε σήμερα γνωρίζοντας τις ευθύνες μας και δεσμευόμαστε ενώπιον σας να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αλλάξει εικάνα η πόλη. Δεν έχουμε την παραμικρή αυταπάτη ότι ο δρόμος μας θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα».

Επισήμανε επίσης πως «μάς είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της έχει πληρώσει ακριβά το μάρμαρο της μνημονιακής λαίλαπας που επιβλήθηκε στη χώρα μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τρόικας και εγχώριων κυβερνήσεων» αλλά και ότι «η διεκδίκηση πόρων και μέσων από την κεντρική εξουσία αποτελει για μας πρώτης προτεραιότητας ζήτημα! Δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να διεκδικούμε μαζί με άλλους αγωνιστές αιρετούς τα οφειλόμενα από την πολιτεία».

Τέλος, ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στις μεγάλες ανάγκες, στις μεγάλες διεκδικήσεις και στα όνειρα που έχουμε και έχετε για την πόλη μας θέλουμε να είμαστε μαζί».

Ακολούθησαν και έκλεισαν την τελετή της ορκομωσίας οι ομιλίες των επικεφαλής των 6 δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κ.κ. X. Γώγου -"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ", M. Μπαντή - "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ" A. Σωτηρόπουλου – «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ-ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» , Π. Πάλμου – «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ», Π. Κόνσουλα – «ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ», και Στ. Τζιορτζιώτη – «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ».

ΥΓ: παρακάτω στην ενότητα "Πολυμέσα" μπορείτε να παρακολουθήσετε video με την ομιλία του νέου Δημάρχου Βύρωνα από την ορκωμοσία. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την τελετή της ορκωμοσίας στην ενότητα "Έκθεση εικόνων"