Αγωνιστικό κάλεσμα για την σωτηρία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον Βύρωνα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις αγκαλιές του απερχόμενου δήμαρχου κ. Χαρδαλιά με τον Άδωνι, το κλείσιμο των καταστημάτων του ΕΟΠΥΥ στο Βύρωνα είναι πραγματικότητα.

Παρά την παρουσία του κ. Γώγου στην κοπή πίτας του Κέντρου Υγείας Βύρωνα και τις "όμορφες" φωτογραφίες του με τον Άδωνι το κλείσιμο των  καταστημάτων του ΕΟΠΥΥ στο Βύρωνα είναι πραγματικότητα.   

Στις 15/10/2013 ο κ. Χαρδαλιάς μας έλεγε ότι όσα σχεδιάζονται για τον ΕΟΠΥΥ «είναι απλώς αστειότητες».

Στο ίδιο μοτίβο και ο μαθητής του, επίδοξος δήμαρχος Βύρωνα, κ. Γώγος μας στην κοπή πίτας του Κέντρου Υγείας Βύρωνα στις 22 Ιανουαρίου, τότε, όχι μόνο μας διαβεβαίωνε μέσω του facebook ότι συζήτησε για τα προβλήματα με τον κ. Γεωργιάδη αλλά, δίδοντας εξετάσεις κομματικού πατριωτισμού στον υπουργό, δεν δίστασε να επιτεθεί στους συνάδελφους του ιατρούς κατηγορώντας τους για εργατοπατερισμό.

Το κλείσιμο των γραφείων του ΕΟΠΥΥ είναι πλέον μια πραγματικότητα που για άλλη μια φορά θυμίζει στους κ. Χαρδαλιά και Γώγο ότι βρίσκονται σε άλλη διάσταση, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν μπορούν να δουν ότι όλο αυτό που συμβαίνει με τον ΕΟΠΥΥ είναι βασισμένο σε ένα "στρατηγικό" σχέδιο, που δεν είναι άλλο από το συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας που εκτελεί η κυβέρνηση κατ’επιταγήν της τρόικα. Γιατροί και ασθενείς μετρήθηκαν σαν νούμερα... Κάποιοι περισσεύουν από την ίδια την υγεία.

Αδυνατούν να δουν ότι η μείωση του προϋπολογισμού για την υγεία, είναι μείωση του προϋπολογισμού για την ίδια τη ζωή.

Χιλιάδες ιατροί και εκατομμύρια ασφαλισμένοι από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται σε ανασφάλεια. Οι μεν πρώτοι γιατί δεν ξέρουν πού και πώς θα ασκήσουν το λειτούργημά τους  και οι δεύτεροι γιατί δεν θα μπορούν να εξεταστούν, να γράψουν τα φάρμακά τους, να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμά τους για πρόσβαση στη δημόσια υγεία που έχουν πληρώσει με το υστέρημά τους. 

Ήρθε η ώρα να πούμε «Ως εδώ»!

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βύρωνα, τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς  να προσέλθουν στη μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ της Μεταμόρφωσης (στην οδό Ρούμελης) τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 8:30 το πρωί για τη σωτηρία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να κρατήσουμε ζωντανή την έννοια της δωρεάν περίθαλψης. 

Δημοτική Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα»