15 Μαΐου 2014: προεκλογική συγκέντρωση της "Στάσης Βύρωνα"

 Αγαπητοί φίλες, αγαπητές φίλοι, Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

 Σας καλωσορίζω και εγώ με την σειρά μου σε αυτή την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της  Δημοτικής  Πρωτοβουλίας "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" και σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.

 Η μαζική παρουσία σας σήμερα εδώ επιβεβαιώνει αυτό που ακούγεται πλέον από άκρη σε άκρη σε  όλον τον  Βύρωνα. Η "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" την ερχόμενη Κυριακή θα πετύχει μια μεγάλη νίκη!

 Μια νίκη που θα ανήκει σε όλους τους δημότες και τις δημότισσες!

 Τους δημότες και τις δημότισσες που θέλουν να αλλάξει πορεία ο Δήμος, να έχουν μια δημοτική  αρχή που να    είναι δίπλα τους, να τους ακούει, να τους συμπαραστέκεται, να αφουγκράζεται τα  προβλήματα τους.

 Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,                                                     

 Κάτοικοι όλες και όλοι της πόλης του Βύρωνα, συναντιόμαστε εδώ απόψε και φαίνεται αυτή η βραδιά γιορτινή και ελπιδοφόρα όσο ποτέ!

Σήμερα, ενώ η προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της, εμείς νιώθουμε ότι μόνο τέλος δεν είναι. Είναι για μένα, για τις υποψήφιες και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους συνεργάτες και τους συνοδοιπόρους μας όλα αυτά τα χρόνια στους καθημερινούς αγώνες, είναι λοιπόν τούτες τις ώρες η αίσθηση της ευθύνης πάρα πολύ μεγάλη, είναι μοναδική!

Έχουμε όλοι μαζί κι εγώ προσωπικά, απέναντι σε όλους τους δημότες και τις δημότισσες, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους παππούδες και τις γιαγιάδες, την τεράστια υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο πολυσύνθετο καθήκον μιας δημοτικής αρχής με ανθρώπινο πρόσωπο.

 Αυτό σημαίνει ότι καλούμαστε να υπηρετήσουμε έναν θεσμό που οι κυβερνητικές επιλογές  οδήγησαν σε  μαρασμό ενώ είναι τόσο πολύτιμος για τον λαό μας.

 Όποια συζήτηση κι αν ανοίξαμε τους τελευταίους μήνες για τα προβλήματα της πόλης του  Βύρωνα κατέδειξε με  όλους τους τρόπους και με φοβερή οξύτητα την απουσία της απερχόμενης  δημοτικής αρχής από τα καθημερινά  προβλήματα των δημοτών.

 Οι ξεχασμένες γειτονιές όταν ολοκληρώθηκε ο χάρτης με τις περιοδείες μας ενώθηκαν. Ακόμη και το  ιστορικό  κέντρο του Βύρωνα κείτεται κι αυτό ξεχασμένο, παραδομένο στην οικονομική κρίση και  στις επιλογές του  απερχόμενου δημάρχου. Αλήθεια, πόσο επιτυχημένη φαντάζει η θητεία του ώστε  να στελεχώσει και την  περιφέρεια της Αττικής;

 Η αναντιστοιχία λόγων και έργων των διοικούντων έχει απογοητεύσει τους Βυρωνιώτες και τις  Βυρωνιώτισσες.  Η έλλειψη δημοκρατίας, η λογική του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων -  ακόμη και για την εγγραφή  στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς!- ένα μακριά νυχτωμένο δημοτικό συμβούλιο από την αδυσώπητη σκληρή καθημερινότητα, όλα αυτά είναι τα πραγματικά έργα του απερχόμενου δημάρχου. Ένας δήμαρχος με ειδικούς συμβούλους και αναθέσεις έργων σε «ημετέρους», που ενδιαφερόταν κυρίως για προσωπική προβολή και εξέλιξη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς τον Δεκέμβρη που μας πέρασε αποχαιρετούσε ηχηρά την πολιτική για να ανοίξει τα φτερά του στον επαγγελματικό στίβο, με αφίσες, συγκεντρώσεις και δηλώσεις και τον Απρίλη φωτογραφιζόταν με τον απερχόμενο περιφερειάρχη σε ένα νέο παντρολόγημα σαμαροβενιζελικής έμπνευσης!

Αυτός και οι συνεχιστές του νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τους θεσμούς και με τους πολίτες!

Νομίζουν ότι μπορούν να δείχνουν ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι!

Νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τον βυρωνιώτικο λαό!

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

 Πίσω από τις πόζες, τα ιλουστρασιόν φυλλάδια και τις στημένες φωτογραφίες, τα ατσαλάκωτα  πουκάμισα, τις  επώνυμες γραβάτες και το μακιγιάζ, εμείς βλέπουμε τις στρατιές των ανέργων, των  απολυμένων, των  ανθρώπων που ζουν χάρη στην αλληλεγγύη των πολλών.

 Γιατί αλήθεια πόζαραν οι επίδοξοι δήμαρχοι χαμογελαστοί;

 Γιατί περίμεναν το δικό μας πρόγραμμα για να εκδώσουν αντίγραφα και καλά με τις δικές τους  υπογραφές;

 Γιατί λένε ότι είναι ανεξάρτητοι και τι αλήθεια απαντούσαν όταν ο κόσμος τους ρωτούσε, όπως  ρωτούσε κι εμάς,  για την πολιτική τους θέση απέναντι στην επελαύνουσα κρίση;

 Εμείς δεν κρύψαμε στιγμή το ποιος μας υποστηρίζει. Η υποστήριξη το  ΣΥΡΙΖΑ, η συμμετοχή  μελών και  στελεχών του στο ψηφοδέλτιό μας είναι η μεγαλύτερη εγγύηση σήμερα για τις προθέσεις  μας και τις επιδιώξεις  μας.

 Ο κ. Γώγος και ο προστάτης του απερχόμενος Δήμαρχος, για μια ακόμη φορά έκαναν σε αυτό τον χώρο την καθιερωμένη πλέον φιέστα τους. 

 • Ζήτησε από τους δημότες να τον ψηφίσουν για την εμπειρία του. Μάλλον δεν ξέρει ή αποκρύπτει ότι η δημοτική μας παράταξη έρχεται από πολύ μακριά. Απαρτίζεται από καταξιωμένα στελέχη με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε ό,τι πιο όμορφο έγινε σε αυτό τον τόπο. 
 • Μας κατηγόρησε ότι βλέπουμε τον Δήμο σαν κομματικό λάφυρο, ενώ αυτός είναι ανεξάρτητος. Και τώρα ο Δήμος τίνος είναι λάφυρο; Δεν είναι δικό τους λάφυρο; Καταγγέλλουμε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Δήμου για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους υπέρ της δικής τους παράταξης. Ακόμη και όταν τους πιάσαμε επ’ αυτοφώρω, μας είπαν ότι κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν… 
 • Από την άλλη δεν τόλμησε  να πει με ποια πολιτική είναι. Είναι με την πολιτική που απαξιώνει τους Δήμους και απολύει τους υπαλλήλους του; Είναι με την πολιτική που θα περάσει στους ιδιώτες βασικές λειτουργίες των Δήμων; 
 • Ζήτησε από τους δημότες να μην ρισκάρουν. Δηλαδή να μείνουν τα πράγματα όπως είναι. Τα οικονομικά να διαχειρίζονται με αδιαφάνεια. Στους παιδικούς σταθμούς να μπαίνουν με ρουσφέτι, φτιάχνοντας επιτροπές που αποκλείουν τις άλλες παρατάξεις και το Σωματείο, χρόνια τώρα. Να εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τα δικά τους παιδιά.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Καταρτίσαμε το πρόγραμμά μας με θεματικές ομάδες ανά κατηγορία, προσπαθήσαμε να μην καταθέσουμε σχέδια ανεφάρμοστα, όμως όλοι μας έχουμε πολλά όνειρα για τον Βύρωνα!

Στα δικά μας όνειρα, προστέθηκαν και άλλα, απ’ τους ανθρώπους με τους οποίους συζητήσαμε διεξοδικά, που αυθόρμητα προσφέρθηκαν με συγκινητικό πολλές φορές τρόπο να βοηθήσουν ανιδιοτελώς την επόμενη μέρα, όταν εμείς ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ τη διοίκηση του δήμου μας!

Οι εκατοντάδες υποστηριχτές της Δημοτικής Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, η εθελοντική παρουσία και προσφορά πολλών δημοτών, ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι όλες και όλοι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε στην πράξη αυτό σήμερα που οι συνθήκες επιβάλλουν.

Για να συναντηθούμε απόψε εδώ, κανένας μηχανισμός δεν κινητοποίησε κανέναν από εμάς με λογική υποχρέωσης και εξάρτησης.

Συναντιόμαστε απόψε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τα μηνύματα απ’ όλες τις γειτονιές της πόλης μας.

Το μήνυμα είναι ότι ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !!!

Ενωμένοι, αλληλέγγυοι, αξιοπρεπείς και αποφασισμένοι να πετύχουμε τον δικό μας στόχο στον τόπο μας: να αλλάξει η δημοτική αρχή χέρια, να περάσει στα χέρια της κοινωνίας των πολιτών, να ανοίξουν επιτέλους οι πόρτες του δήμου στον κόσμο χωρίς αποκλεισμούς.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Έχω την τιμή και την ευθύνη να είμαι επικεφαλής, ως πρώτος μεταξύ ίσων, της Δημοτικής Πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗΣ  ΒΥΡΩΝΑ, μιας παράταξης που στηρίζεται και δεν το κρύβει, από τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημοτική κάλπη.

 Ποτέ άλλοτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ήταν τόσο εξαρτημένη από κεντρικές, αντιλαϊκές και  μνημονιακές  πολιτικές που την οδηγούν στο βάραθρο αλλά και ποτέ άλλοτε δεν εμφανίσθηκαν στο  Βύρωνα τόσοι πολλοί  ανεξάρτητοι τάχα συνδυασμοί.  ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

 Καταλαβαίνουμε τον φόβο τους. Άραγε σε ποιό από τα μνημονιακά κόμματα να στηριχθούν. Στο  ΠΑΣΟΚ ή στη  ΝΔ.

 Βλέπετε πέρασε ο καιρός που όλοι αυτοί  συνωστίζονταν στα κομματικά γραφεία για να πάρουν το  χρίσμα και  την στήριξη αυτών των κομμάτων.

 Από την άλλη οφείλουμε να αποκαλύψουμε μία συνειδητή προσπάθεια που επεξεργάσθηκαν τα  μνημονιακά  επιτελεία ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αποπολιτικοποιηθούν, μην τύχει και  καταδικαστούν οι θνησιγενείς  πολιτικές τους.

 Δεν θέλουν να καταδικαστούν στην δημοτική κάλπη ούτε οι γενικότερες πολιτικές που μας φτωχοποίησαν όλους,  διάλυσαν την υγεία και την παιδεία και έκλεισαν τα μαγαζιά.

Δεν θέλουν ακόμη να καταδικαστεί η πολιτική που χρεοκοπεί την αυτοδιοίκηση, την στραγγαλίζει οικονομικά, ρίχνοντας τα χρήματα που δικαιούται στην τεράστια τρύπα του χρέους.

Δεν θέλουν να καταδικαστεί η πολιτική των απολύσεων, όσων ήδη έγιναν, αλλά και αυτών που ετοιμάζουν, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και η πολιτική των νέων φόρων που έρχονται για τους δημότες.

Η δική μας εξάρτηση είναι η πιο ανεξάρτητη φωνή απέναντι στα προβλήματα των συνδημοτών μας.         

Είναι αυτή που μας οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια ώστε με συλλογικότητα, με επιμονή, με αγωνιστικότητα και με συνέπεια να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα του δήμου και των δημοτών της πόλης μας.

Πόσα και πόσα θέματα δεν πέρασαν μέσα από τις κινητοποιήσεις μας, τις ανακοινώσεις μας, τα έντυπα και τις αναφορές μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 • Για το Κέντρο Υγείας και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ που έκλεισαν
 • Για να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς 
 • Για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων. 
 • Για την κοινωνική πολιτική, τα ΚΑΠΗ και τη Βοήθεια στο σπίτι 
 • Για την αλληλεγγύη, όταν γράφαμε και πράτταμε το «ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» και στηρίζαμε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα. 
 • Για την προστασία του Υμηττού, το πράσινο και το περιβάλλον. 
 • Για τις παιδικές χαρές, την μη ιδιωτικοποίηση των αναψυκτηρίων και  την προστασία του δημόσιου χώρου. 
 • Για την καθαριότητα, με ανακύκλωση και κομποστοποίηση. 
 • Για τα οικονομικά του υπερχρεωμένου δήμου μας, τη διαφάνεια και τη δημοκρατία. 
 • Για την αυτοτέλεια των ΟΤΑ και τις επιχορηγήσεις για να πηγαίνουν τα χρήματα στους δήμους και όχι στο χρέος και στους δανειστές.

Ταυτόχρονα δηλώσαμε και χρήσιμοι για την πόλη με πολλές προτάσεις που ήταν και η σοβαρή παρακαταθήκη, ώστε μαζί με τις προτάσεις των ενεργών πολιτών, να παραδώσουμε στην πόλη και στους δημότες ένα πλήρες πρόγραμμα 5ετίας. Ένα πρόγραμμα που έτσι και αλλιώς συζητιέται στην πόλη και αξιοποιείται από εχθρούς και φίλους.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Η παράταξη μας έρχεται από πολύ μακριά. Οι άνθρωποί της και οι ιδέες της έχουν τις ρίζες τους στην αξέχαστη περίοδο για την πόλη της Δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Νικολαίδη. Οι ίδιοι διετέλεσαν σύμβουλοι επί της δημαρχίας του και σχεδίασαν και υλοποίησαν πολλούς θεσμούς και δράσεις που ήταν πρωτοποριακοί για την εποχή τους.

 Είμαστε περήφανοι για την κατάκτηση του χώρου των Νταμαριών στην Εργάνη, για την κατάληψη  και την  οικοδόμηση του χώρου που ονομάστηκε «Στέκι Νεολαίας» στο δεύτερο όροφο του  ιστορικού κτιρίου του  Ταπητουργείου.                                                                      

 Είμαστε περήφανοι γιατί άνθρωποι της παράταξής μας οραματίστηκαν, σχεδίασαν και  πραγματοποίησαν το  Παιδικό Φεστιβάλ που διατηρείται επί 30 χρόνια τώρα και που  έχουμε στόχο να το αναβαθμίσουμε.

 Είμαστε περήφανοι για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Βύρωνα καθώς  και τα άλλα ανοικτά  αθλητικά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

 Είμαστε περήφανοι για την ιστορική αθλητική διοργάνωση τα «Παμβυρώνεια» που  ώθησε τόσα και τόσα  νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

 Με αυτήν την έννοια, ας ψάξουν αλλού να βρουν άπειρους υποψήφιους που είναι επικίνδυνοι και θα ήταν  ρίσκο για την πόλη η εκλογή τους.

Η δική μας παράταξη συνδυάζει την εμπειρία των παλιών αγωνιστών με τη φλόγα  τη θέληση και την αγωνιστικότητα των νέων.

Της νέας γενιάς που με δραματικό τρόπο βιώνει την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζει:

 • ένα αβέβαιο μέλλον, 
 • την υψηλότερη ανεργία όλων των εποχών για τη χώρα μας, 
 • την επιλογή της μετανάστευσης ως μονόδρομου, 
 • την επιδείνωση της παιδείας εξαιτίας του οικονομικού στραγγαλισμού της, 
 • την ανασφάλεια της εφηβείας κάτω από το βάρος των προβλημάτων των οικογενειών τους.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Στις 18 Μαΐου όχι μόνο γυρίζουμε σελίδα αλλά αλλάζουμε βιβλίο. Αφήνουμε πίσω το παλιό και το φθαρμένο και προχωράμε μαζί με όλους τους πολίτες του Βύρωνα για να χτίσουμε μία νέα σχέση με τους δημότες που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, στη συμμετοχή, στην αλληλεγγύη και στην αξιοπρέπεια.

Με αυτό το πνεύμα οικοδομούμε

 1. Έναν Δήμο ανεξάρτητο από την κυβέρνηση των μνημονίων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που διεκδικεί και υποστηρίζει τους δημότες μπαίνοντας ασπίδα στα συμφέροντα τους. Ανεξάρτητο από κάθε λογής επιχειρηματικά και προσωπικά συμφέροντα. 
 2. Έναν Δήμο σύγχρονο, θεσμό δημοκρατίας και συμμετοχής του πολίτη και όχι των δημοσίων σχέσεων και των ρουσφετιών. Που κάνει τακτικούς δημόσιους απολογισμούς, καταργεί τις απευθείας αναθέσεις και λειτουργεί διακομματικά στις προμήθειες. 
 3. Έναν Δήμο που πιστεύει, στηρίζει και οργανώνει την αλληλεγγύη των πολιτών και των ενεργών συλλογικοτήτων της πόλης μας και όχι την αλληλεγγύη των ΜΚΟ για την προβολή του εκάστοτε Δημάρχου. Που αναβαθμίζει την κοινωνική υπηρεσία σε απόλυτη προτεραιότητα προωθώντας προγράμματα για την κοινωνική στήριξη των δημοτών. 
 4. Έναν Δήμο που παίρνει πρωτοβουλίες στήριξης της εργασίας  των νέων και όχι θεατή της ανεργίας και της μετανάστευσης τους. Που προωθεί την συνεργατικότητα, την αναζήτηση εργασίας με συλλογικό τρόπο, χωρίς ρουσφέτια και αποκλεισμούς. 
 5. Έναν Δήμο που προστατεύει τον Υμηττό, από τους καταπατητές σταθερά και δεν φυτεύει δένδρα για την προβολή του εκάστοτε Δημάρχου. Που συνεργάζεται με τους εθελοντές, αναγνωρίζοντας το έργο τους. Που αναδεικνύει τον πλούτο του βουνού στους δημότες και τη νεολαία. 
 6. Έναν Δήμο που σχεδιάζει, θεσμοθετεί και υλοποιεί την βιώσιμη πόλη του αύριο και όχι θιασώτη της τσιμεντοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων χώρων. Που συντηρεί παιδικές χαρές για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά, πεζοδρόμια για να περπατάνε οι κάτοικοι με τα καροτσάκια των παιδιών τους και δρόμους για να μην καταστρέφονται τα αυτοκίνητα. 
 7. Έναν Δήμο που στηρίζει το Δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς Που συντηρεί τα σχολικά κτίρια και προσφέρει  τις εγκαταστάσεις του στη νεολαία και τους δημότες τις απογευματινές ώρες.
 8. Έναν Δήμο που δεν σπαταλά τίποτα, ανακυκλώνει απορρίμματα και άχρηστα αντικείμενα στηρίζοντας τους δημότες και όχι τους μεγαλοεργολάβους των σκουπιδιών. 
 9. Έναν Δήμο του πολιτισμού και όχι της φιέστας και της εγκατάλειψης που βιώνουμε σήμερα. Ένα Δήμο που καταγράφει και αξιοποιεί όλο το  καλλιτεχνικό δυναμικό του Βύρωνα. Ένα Δήμο που καταγράφει και αναδεικνύει την ιστορία της  συνοικίας των προσφύγων και της αντίστασης του Λόρδου Βύρωνα και της Ισιδώρας Ντάνκαν.
 10. Έναν Δήμο του αθλητισμού για τους νέους  και όχι της ευκαιριακού πρωταθλητισμού, που στηρίζει όλες τις αθλητικές πρωτοβουλίες των σωματείων, που επαναφέρει την ιστορική διοργάνωση των «Παμβυρώνειων».

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Τεράστια θα είναι η ώθηση για την πόλη από την συμμετοχή όλων μας στα δημόσια και δημοτικά δρώμενα.

Η συμμετοχή σας στην πορεία ανασύνταξης της πόλης μας, το να μπορέσουμε να κερδίσουμε και να εμπνεύσουμε όλες τις αξιόλογες δυνάμεις είναι το δικό μας στοίχημα.

Και για το στόχο αυτό έχουμε κατά νου πολλά να κάνουμε. Προγραμματίζουμε  και εγγυόμαστε να εφαρμόσουμε μία σειρά από συμμετοχικούς θεσμούς που είτε προβλέπονται από το νόμο είτε δεν προβλέπονται:

 • Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει απογευματινές ώρες για να μπορεί να το παρακολουθεί και να παρεμβαίνει ο κάθε δημότης. Θα εφαρμόσουμε επιτέλους τον ετήσιο δημόσιο απολογισμό του έργου του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάλεσμα για κοινές δράσεις και συμμετοχή σε όλες τις παρατάξεις με αναλογική εκπροσώπηση χωρίς τους αποκλεισμούς του παρελθόντος. 
 • Η επιτροπή διαβούλευσης θα αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο καθώς θα ζητήσουμε τη συμμετοχή σε αυτήν όλων των συλλογικοτήτων της πόλης χωρίς κανένα αποκλεισμό. 
 • Οι ανοιχτές συνελεύσεις στις γειτονιές θα αναλάβουν την ευθύνη για την γειτονιά τους και μέρος του προϋπολογισμού του δήμου στέλνοντας ταυτόχρονα αντιπροσώπους στο δημοτικό συμβούλιο με δικαίωμα λόγου. 
 • Ετήσια συνέλευση παιδείας με στόχους για την βελτίωση των υποδομών και της συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων αλλά και την ζωντανή παρέμβαση του σχολείου στην πόλη.

Σε αυτή τη ζωντανή διαδικασία, σε αυτό το πανηγύρι της δημοκρατίας ευελπιστούμε να απελευθερωθούν όλες οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης. Όλοι δηλαδή οι συνδημότες και οι συνδημότισσές μας που σήμερα απογοητευμένοι από την κατάντια του δημόσιου βίου, είτε αναθέτουν σε άλλους, είτε στέκουν επιφυλακτικοί, είτε κλείνονται στα σπίτια τους. Με αυτήν έννοια σας καλώ όλους και όλες  όχι μόνο να ψηφίσετε τον συνδυασμό της ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ, αλλά και να συμμετέχετε στην ανόρθωση της πόλης μας.

 • Για να κερδίσουμε όλα αυτά που  χρόνια τώρα μας στερούν. 
 • Για να κερδίσουμε τον έλεγχο της ζωής μας.
 • Για να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια μας που χρόνια τώρα μας την τσαλαπατά.
 • Το χρωστάμε στην πόλη και τη χώρα μας.  Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας!

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σας καλώ να δώσουμε χωρίς επανάπαυση, χωρίς ώρα χαμένη,  τη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.          

Σας καλώ να αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη που έρχεται

Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ!

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!